Latest News

.

marți, 15 martie 2016

5 Semne de boli cardiovasculare care pacalesc !





De cele mai multe ori, afecțiunile cardiace sau boli cardiovasculare se instalează fără să dea semne. Sau dacă le dau, acestea sunt ignorate. Iar vara se poate transforma într-un inamic de temut.

Ce-ți face inima?

Cel mai indicat ar fi să îi facem periodic o vizită medicului de familie. Căci anumite boli cardiovasculare se manifestă totuși prin diferite semne, iar istoricul personal poate scoate la iveală gradul de risc la care suntem expuși.

Semne înșelătoare de boli cardiovasculare

1.Transpirația

Simți că-ți curg apele pe tine, chiar și când stai relaxată. Pui totul pe seama căldurii din încăpere sau de afară, însă ar trebui să te gândești că transpirația este unul dintre simptomele cel mai des întâlnite ale infarctului miocardic.

2.Lipsa de aer

Senzația de sufocare, însoțită sau nu de durere în piept, poate fi semn al unei boli cardiovasculare.

3.Picioare umflate

Edemele cauzate de lichidele reţinute în organism, mai ales la glezne, la mâini şi în regiunea abdominală se pot traduce prin suspiciunea de insuficienţă cardiacă, dar și prin boli vasculare.

4.Amețeli

Te simți sleită de puteri, ai dormi întruna și te ia amețeala când te aștepți mai puțin? Ai nevoie de un control al ritmului cardiac. Șia asta pentru că insuficiența cardiacă dă tulburări de ritm, iar consecințele pot fi extrem de grave.

5.Tusea

Cu sau fără șuierături, tusea nejustificată poate fi semnul unei boli de inimă.

Atenție la hidratare!

Cardiacii sunt predispuși la deshidratare, din cauza diureticelor specifice tratamentelor destinate lor. Deși se recomandă consumul de lichide, există riscul ca excesul să afecteze inima și sistemul cardiovascular. Betablocantele, medicamente larg prescrise, pot împiedica inima să se contracte suficient de repede în timpul zilelor toride, limitând capacitatea corpului de a se răcori. Deshidratarea duce la creșterea numărului de bătăi cardiace, ceea ce se poate finaliza cu crize de angină pectorală sau de insuficiență cardiacă, de cele mai multe ori la spital. Există și riscul scăderii sau creșterii bruște a tensiunii arteriale, al apariției tulburărilor circulatorii.

Fibrilația atrială ucide

„Fibrilaţia atrială este una dintre cele mai frecvente tulburări de ritm cardiac. De multe ori, bolile cardiovasculare sunt subestimate. Insuficienţa cardiacă are un prognostic la 5 ani mai prost decât majoritatea formelor de cancer, adică mai mulţi pacienţi depistaţi cu insuficienţă cardiacă severă mor în primii 5 ani de la diagnosticare decât cei diagnosticaţi cu majoritatea formelor de cancer. Am vrea ca oamenii să înţeleagă că diagnosticarea fibrilaţiei atriale se face simplu, cu un EKG şi un stetoscop. Însă complicaţiile netratate pot fi dintre cele mai severe, de la accidente vasculare cerebrale, până la insuficienţă cardiacă, finalizate cu invaliditate sau chiar moartea pacienţilor.”, spune dr. Oana Năstase, cardiolog, membru al Societăţii Române de Cardiologie, Institutul de boli cardiovasculare C.C. Iliescu, București

http://www.libertateapentrufemei.ro/