Latest News

.

vineri, 29 aprilie 2016

Aperitiv cu șunca și masline



Ingrediente:

400 gr sunca
200 gr faina
6 oua
100 gr masline negre fara samburi
150 gr telemea de oi
2 felii de gogosar murat
4 linguri ulei
200 ml lapte
1 plic praf de copt
100 gr cascaval
piper
sare

 Mod de preparare:

Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare (cu gauri mari). Faramitam branza cu o furculita sau o dam tot pe razatoarea mare. Punem intr-un castron faina, adaugam apoi praful de copt si omogenizam bine. Mixam bine ouale intr-un castron, pana cand acestea isi dubleaza volumul si devin spumoase. Adaugam apoi laptele si branza si omogenizam. Peste compozitia lichida adaugam faina si amestecam cu o spatula pana o incorporam pe toata. Adaugam la aceasta compozitie sunca, maslinele, cascavalul, gogosarul murat, uleiul sare si piper dupa gust. Omogenizam bine compozitia. Tapetam o tava de chec, sau ce forma doreste fiecare, cu ulei si faina sau cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam aluatul rezultat la cuptor, la foc mic pana devine auriu deasupra sau pana trece testul cu scobitoarea.


http://culinar.bzi.ro/