Latest News

.

miercuri, 20 aprilie 2016

Rulouri de vinete cu branza si sos de rosii



INGREDIENTE
Compozitie
300 ml suc de rosii
* coaja rasa de la o jumatate de lamaie
1 lingura cu varf pesmet
100 g telemea de vaca
100 g urda
1 vanata
1 ceapa mica
2 catei usturoi
50 ml smantana dulce pentru gatit
1 lingurita zahar
* putin ulei
* busuioc
* sare
* piper


PREPARARE
Taiem vanata pe lungime in felii groase de 1-1,5 cm. O presaram cu sare, o lasam cam 20 de minute si o stergem cu un servetel. Prajim feliile in putin ulei, apoi le scoatem pe un servetel absorbant pentru a scapa de excesul de ulei.
Curatam si taiem marunt ceapa si usturoiul. Le calim pe foc mic cu o lingura de ulei, adaugam apoi sucul de rosii, putin zahar, sare si piper. Lasam sa fiarba incet 5-7 minute ca sa mai scada sosul. La final ii adaugam busuioc.
Zdrobim telemeaua si o amestecam bine cu urda, coaja rasa de lamaie si pesmetul. Punem din compozitia de branza o lingura plina pe fiecare felie de vanata si rulam.
Intr-un vas termorezistent turnam sosul de rosii, asezam apoi rulourile de vinete iar peste ele punem cate o lingura de smantana dulce. Bagam la cuptor la 190 de grade pentru 20-25 de minute.