Latest News

.

miercuri, 11 mai 2016

Cea mai bunna socata pe care o poți prepara acasa




A inflorit socul, iar pentru amatorii de socata este cel mai bun moment. Inainte de a o pregati, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti:
1. Socata nu are nevoie de drojdie adaugata. Florile dezvolta propriile lor drojdii care, prin procesul fermentarii, se vor dezvolta si vor oferi socatei gustul si textura specifice.

2. Socata nu se fierbe si nici nu se infuzeaza cu apa fierbinte. Apa clocotita omoara drojdiile si nu se va mai produce acel proces de fermentare, extrem de benefic pentru organism.

3. Florile de soc trebuie culese dintr-un loc departe de trafic si noxe, fara a rupe crengile.

4. Unii spala florile, altii nu, caci prefera sa pastreze polenul. Daca le culegeti dintr-un loc nepoluat nu trebuie sa le spalati. In realitate florile nu apuca sa se prafuiasca prea tare daca le culegeti cand abia au inflorit.

8 remedii cu flori de soc

Reteta de socata fara drojdie
8 litri apa rece
16 flori de soc
800 gr miere
zeama de la 2-3 lamai (in functie de cat de acrisoara va place sa iasa)

Toate ingredientele se pun intr-un borcan de sticla si se lasa la fermentat intre 3 si 5 zile, in functie de temperatura ambientala. Puteti pune borcanul pe balcon, pe pervaz, dar nu direct in bataia soarelui.

Amestecati de doua ori in compozitie, zilnic, dimineata si seara. Dupa ziua a treia gustati si, daca va place, strecurati-o si trageti-o la sticle. Unii o prefera mai acidulata si pentru asta are nevoie de un timp un pic mai lung, dar trebuie tinut seama ca procesul de fermentatie, desi mai lent, continua si la frigider.

Sirop din flori de soc

http://sanatate.bzi.ro/