Latest News

.

miercuri, 24 februarie 2016

Sarmale vegetale care nu îngrasa !






INGREDENTE


 1 bucata varză murată
 1 bucata ceapă
 3 linguri ulei
 1 ceasca orez
 200 g ciuperci
 1 bucata morcov
 1 bucata ardei gras
 150 ml suc de roşii
 1 praf sare
 1 praf piper
 15 bucati boabe de piper
 1 legatura pătrunjel verde
 1 legatura marar
PREPARARE

Învaţă să prepari nişte sarmale delicioase, vegetariene şi inedite, care nu îngraşă şi care se digeră uşor.

Mod de preparare:

Varza se spală şi se desface în foi. Se elimină nervurile groase şi se taie în dreptunghiuri, potrivite pentru umplut. Restul de varză se toacă.

Într-o cratiţă cu fundul mai gros, se căleşte ceapa tocată mărunt, în 1-2 linguri ulei.

Se adaugă orezul, ciupercile şi morcovul tăiate cubuleţe. Se amestecă uşor, apoi se stinge cu jumătate cană de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 10-15 minute. Se acoperă, iar când se raceşte se adaugă sucul de roşii, ardeiul gras tăiat cubuleţe, verdeaţa tocată mărunt, puţină sare şi piper. (Atenţie la cantitatea de sare, deoarece foile de varză sunt sărate!)

Se umplu sarmalele cu acest amestec şi se pun într-o cratiţă cu fundul mai gros, unsă cu ulei, în care s-a pus un strat subţire de varză tocată şi câteva boabe de piper. Se toarnă apă cât să acopere sarmalele, se presară puţin mărar şi se fierb la cuptor aproximativ o oră.