Sfecla rosie se numara printre legumele care pot fi pastrate si in lunile geroase, de iarna, fara a-si pierde calitatile. Ea reprezinta un ajutor extraordinar pentru organism, in timpul sezonului rece. Si inca un avantaj: sfecla rosie este un ajutor extraordinar pentru sanatatea copiilor inca din timpul vietii intrauterine, substantele sale active protejand foetusul in pantecele mamei.
Cum sa gatesti sfecla rosie intr-un mod incredibil de bun
In medicina naturista, sfecla este o adevarata legenda, proprietatile sale vindecatoare in bolile sangelui, in cele tumorale sau ale ficatului, fiind cunoscute inca de acum 150 de ani, cand intemeitorii terapiei naturale moderne au readus la lumina primele leacuri traditionale, prin studii stiintifice.
Sfecla rosie, buna pentru gripa
Substanta care da culoarea specifica sfeclei rosii se numeste betalaina, si este destul de sensibila la fierbere si extrem de sensibila la coacere. Ca atare, sfecla nu va fi consumata coapta, ci doar fiarta si nu oricum, ci in coaja si doar pana se inmoaie (se verifica prin impungere cu o furculita). Dupa fierbere, sfecla rosie se curata de coaja, se da prin razatoare, se adauga 1-3 radacini de hrean rase, apoi sare, ulei si otet dupa gust, potrivit formula-as.ro. Se adauga si putina miere, dupa care se amesteca bine componentele si se pun intr-un borcan inchis ermetic.
Sfecla rosie, alimentul ideal pentru gripa
Salata de sfecla se poate pastra la frigider fara probleme vreme de doua saptamani, timp in care isi va conserva proprietatile terapeutice. Este un remediu excelent contra racelilor, bronsitelor, afectiunilor reno-urinare. De Craciun si la sarbatori, salata de sfecla cu hrean este nelipsita de pe masa multor romani, deoarece creste capacitatea de digestie si previne tot felul de tulburari digestive, cum ar fi gastritele, dispepsiile, balonarea etc.
http://sanatate.bzi.ro/