Latest News

.

joi, 3 martie 2016

Prajitura de piersici cu glazura de vailie



Ingrediente:

Pentru umplutura cu piersici:
4 piersici taiate marunt
4 linguri unt topit
230 gr zahar brun
1 lingura scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
3 linguri faina

Pentru prajitura:
cca 350 gr faina alba
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
jumatate pachet de unt mai moale
230 gr zahar
2 oua
1/2 lingurita vanilie
100 gr iaurt grecesc

Pentru glazura de vanilie:
1 lingura unt moale
1 lingurita extract de vanilie
cca 80 gr zahar pudra
4-5 lingurite smantana

Mod de preparare:

Umplutura de piersici:
1. Mixeaza piersicile, untul topit, zaharul brun, scortisoara, nucsoara si faina. Omogenizeaza.

Prajitura:
2. Trece faina prin sita si amestec-o cu praf de copt si bicarbonat de sodiu.
3. Separat mixeaza untul cu zaharul si 2 oua.
4. Cand obtii o compozitie pufoasa, adica dupa vreo 2-3 minute, incorporeaza vanilia si iaurtul grecesc. Continua sa mixezi, dar nu mai mult de 1 minut.
5. Micsoreaza putin viteza mixerului si incorporeaza restul de faina.
6. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si transfera compozitia in ea.
7. Acoper-o cu umplutura cu piersici. Bag-o in cuptorul incins pentru aproximativ 45 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
8. Scoate prajitura din cuptor si las-o la racit pe un gratar.

Glazura de vanilie:
9. Mixeaza untul cu extractul de vanilie, zaharul pudra ci smantana. Daca mai trebuie, mai pune putina smantana (glazura trebuie sa fie foarte consistenta, dar si usor de intins).

10. Decoreaza prajitura cu aceasta glazura de vanilie.


http://culinar.bzi.ro/