TIMP DE PREPARARE
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 15 min
Gata in: 25 min
INGREDIENTE
250 g făină
1/2 linguriță de sare
100 ml ulei vegetal
2 linguri de apă
PREPARARE
Din numai 4 ingrediente de bază poți obține cea mai simplă și rapidă foaie de plăcintă. Este o rețetă de bază pe care o poți folosi atât la plăcinte dulci cât și la plăcinte sărate. Fragedă și delicioasă, gata în numai 10 minute, nu ai cum să dai greș dacă urmezi ce 4 pași simpli de mai jos.
Într-un bol mediu amestecă făina cu sarea.
Adaugă uleiul și apa, amestecă bine până se omogenizează.
Formează o bilă de aluat și pune-o într-o tavă de plăcintă unsă în prealabil cu ulei.
Întinde cu mâinile (folosind mai ales buricele degetelor) aluatul pe toată suprafața tăvii – inclusiv marginile, asigurându-te că acoperi bine fiecare porțiune.
Dacă umplutura (fie ea dulce sau sărată) nu trebuie preparată termic la cuptor, dă doar foaia de plăcintă la copt, pentru 10-15 minute.
