Latest News

.

luni, 29 februarie 2016

Cozonac unguresc Baigli



Ingrediente:

Pentru aluat:
260 gr faina de grau
78 gr unt
52 gr untura
26 gr zahar pudra
1 varf de cutit de sare
4 gr drojdie proaspata
2-3 galbenusuri
50 ml lapte

Pentru umplutura:
300 gr nuci tocate
110 gr zahar pudra
10 gr vanilie zahar
40 gr miere de salcam
6 g scortisoara
80 ml lapte
coaja rasa de la 1 lamaie
coaja de portocala
putina nucsoara
coaja de portocala confiata
cateva stafide

Alte ingrediente:
2 galbenusuri
2 albusuri

Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.

Aluat:
2. Amesteca faina, untul, untura, zaharul pudra si sarea. Omogenizeaza.
3. In alt bol amesteca drojdia cu laptele si galbenusurile. Omogenizeaza.
4. Pune mixul cu faina peste cel cu galbenusuri. Omogenizeaza. Framanta usor.
5. Imparte aluatul in doua, pune totul intr-o tava si acopera cu folie alimentara. Lasa aluatul intr-un loc caldut.

Umplutura:
6. Amesteca zaharul vanilat cu nucile, scortisoara, coaja de lamaie si coaja de portocala confiata.
7. Pune laptele la fiert cu zahar si miere.
8. Adauga mixul cu nuci si restul ingredientelor. Amesteca folosind o lingura de lemn. Trebuie sa o pasta mai consistenta.

Asamblare:
9. Trece cu sucitorul peste o bila de aluat, ca sa obtii o foaie (nu prea groasa).
10. Imparte pasta in doua. Trece cu sucitorul peste una dintre ele, apoi pe aceasta pune-o peste foaia de aluat.
11. Ruleaza dintr-un capat in celalalt (ca sa-ti fie mai usor, pune o folie pe masa, sub foaia de aluat).
12. Cresteaza rulada din loc in loc cu o furculita si unge-o cu galbenusurile mixate (trebuie sa o pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt).
13. Unge apoi cu albusurile mixate spuma.
14. Procedeaza la fel si cu restul de aluat si pasta.
15. Baga tava in cuptor pentru aproximativ 15 minute, apoi scade temperatura de la 200 la 190 de grade Celsius si mai tine-o vreo 10 minute. In total, cozonacul unguresc trebuie sa stea in cuptor circa 25-30 de minute.


http://culinar.bzi.ro