Latest News

.

joi, 18 februarie 2016

Tortulete crocante !


INGREDIENTE PENTRU BLAT
 125 g faina
 115 g unt
 o lingurita praf de copt
 1/4 lingurita sare
 150 g ciocolata de menaj
 3 oua mari
 50 g zahar
 3 lingurite miere
 o lingura cafea tare
 esenta de vanilie
INGREDIENTE PENTRU GLAZURA
 200 g ciocolata
 200 ml smantana pentru frisca
 150 g alune nesarate
INGREDIENTE PENTRU SERVIT
 300 g frisca
 banuti de ciocolata

MOD DE PREPARARE:


Pentru aluat, se amesteca faina, sarea si praful de copt si apoi se cern. Se topesc ciocolata si untul, iar ouale si zaharul se amesteca pentru a obtine o crema in care se adauga mierea, vanilia, cafeaua.
Se adauga incet ciocolata si untul topite, se amesteca si apoi se pune amestecul de faina. Se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu hartie. Se coace 40 de minute, se lasa sa se raceasca si apoi se taie mici portii cu ajutorul unui cerc de metal.

Pentru glazura se amesteca la bain marie ciocolata cu smantana pentru frisca. Cand s-a topit, se trage de pe foc si se pun alunele maruntite usor.

Se scufunda micile prajituri in glazura, se asaza pe un gratar si se lasa sa se inchege. Se decoreaza cu frisca si banuti de ciocolata.
Incearca si alte deserturi cu ciocolata

http://www.retetepractice.ro/