joi, 18 februarie 2016
Prajitura cu fructe de padure !
TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 60 min
Timp de gatire: 50 min
Gata in: 1 ore, 50 min
INGREDIENTE
100 g zahăr
1 pachet praf de copt
2-3 linguri apă minerală
zeama de la o lămâie
Pentru cremă
2 linguri pesmet
50 g margarină topită
2 linguri griş
1 plic zahăr vanilat
300 g gem de fructe de pădure
Pentru aluatul nisipos
100 g zahăr
100 g făină
150 g margarină
1 pachet zahăr vanilat
250 g margarină
300 g făină
Pentru aluat
PREPARARE
Prăjitura cu gem acrișor de fructe de pădure este un deliciu care se face ușor, rapid și e pe placul tuturor. Încearcă o rețetă simplă!
1. În făina cernută cu praful de copt stins în zeama de lămâie, se pune margarina tăiată cubuleţe şi zahărul. Se amestecă bine, se acoperă cu o folie şi se lasă la rece.
2. Pentru cremă, se pune apa să fiarbă şi se amestecă cu grişul, până începe să se îngroaşe. Se lasă să se răcească.
3. După ce s-a răcit grişul, se amestecă cu zahărul, vanilia, gemul şi pesmetul. Se scoate coca, se întinde într-o foaie potrivit de groasă, se aşază pe tavă şi se întinde crema uniform.
4. Se bagă la cuptorul bine încins şi, cu 15 minute înainte, se presară aluatul nisipos, care se obţine prin amestecarea tuturor ingredientelor. Se mai lasă puţin în cuptor. Prăjitura cu gem de fructe se serveşte ornată cu fructe confiate sau din dulceaţă şi cu frunze de mentă.
http://retete.unica.ro/
Prajitura cu fructe de padure !
Reviewed by Ani Bolog
on
18 februarie
Rating: 5
Reviewed by Ani Bolog
on
18 februarie
Rating: 5
