Latest News

.

duminică, 10 aprilie 2016

Ce mai buna friptura de miel




Ingrediente:

1 kg pulpa de miel
un morcov
o ceapa

usturoi dupa gust
200 ml supa vegetala
doua ramurele de menta

cca 40 ml ulei
piper negru macinat

un pahar vin alb
sare

Mod de preparare:

Spalam bine pulpa de miel, o stergem de apa si o asezam intr-o farfurie. Curatim usturoiul si-l taiam cuburele marunte, spalam si taiem marunt menta, un pic de sare si amestecam cu doua linguri de ulei. Amestecam bine ingredientele si ungem pulpa de miel. Lasam la odihnit carnea, timp de 10 minute.
Incalzim cuptorul la 180 de grade, iar intre timp, ne ocupam de aranjat carnea. Curatim, spalam si taiem cuburele, ceapa impreuna cu morcovul. Punem restul de ulei intr-o tigaie de prajit si prajim timp de 15 minute, pulpa de miel, pe ambele parti. Turnam deasupra vinul si lasam pe foc inca 10 minute, timp in care alcoolul se va evapora. Luam carnea si o punem intr-o tava yena, adaugam morcovul si ceapa taiate marunt, dam tava la cuptor timp de 60 de minute (pentru fiecare kg de carne, o ora de stat in cuptor) si din cind in cind stropim carnea cu supa vegetala. Daca nu aveti timp suficient la dispozitie, faceti ca mine, acoperiti tava cu carne cu foaie de aluminiu, bagat in cuptor si lasati timp de o ora, apoi friptura fara foaie de aluminiu, o lasati inca o jumatate de ora ca sa se rumeneasca, iar din cind in cind stropiti cu supa vegetala, sau cu vin alb, daca va place.
Asezati friptura pe un platou, adaugati peste ea sosul din tava si serviti alaturi de cartofi prajiti sau de salata.

http://culinar.bzi.ro/