Latest News

.

marți, 2 august 2016

Rețeta Perișoare cu sos de roșii





O mancare satioasa si gustoasa.


INGREDIENTE
Ptr perisoare:
500 gr carne tocata amestec vita-porc
2 oua
1 pumn de orez
1 ceapa
sare
piper
Pentru sos:
Conserva de rosii Cirio
1 ceapa mare
200 gr. ciuperci
3-4 catei de usturoi
sare
piper

5
reisnaor_2006
Bucataras senzational
 21
imi place
 21
comentează
 3
reteta favorita
Taguri: perisoare, sos de rosii, ciuperci, retete Mancaruri cu carne
Portii: 6Timp de preparare: sub 60 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu sos de rosii si ciuperci:
Preparam compozitia pentru perisoare amestecand carnea tocata, ceapa bine maruntita, orezul, ouale, verdeata tocata, piper si sare. Amestecam bine sa se omogenizeze si o lasam 15 minute sa stea pentru a se forma gustul si armoniza ingredientele. Cu mana umezita formam perisoare potrivite ca marime si le asezam pe un platou.

Intr-o oala punem apa de un lat de palma si lasam pe foc sa inceapa fierberea la foc potrivit. Dupa ce a inceput fierberea, luam perisoarele formate si le punem in oala. Le lasam sa fiarba 15 minute, sa se intareasca. Daca sunt mai multe le punem in doua transe. Pe masura ce fierb, vor iesi la suprafata. Le scoatem cu o paleta si le punem intr-un bol. Zeama rezultata in urma fierberii nu o aruncăm.

Tocam marunt ceapa mare, pentru sos. Curatam 3-4 catei de usturoi si ii taiem felii subtiri. Incingem o tigaie mai mare sau o cratita si calim sumar ceapa tocata. Adaugam ciupercile taiate si le lasam sa se rumeneasca odata cu ceapa.Cand sunt gata punem usturoiul, sare, piper.

Pregatim un vas de yena in care punem ceapa,ciupercile si perisoarele. Peste adaugam conserva de rosii si zeama in care au fiert perisoarele.D-am la cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute. Aromam cu verdeata.Pofta buna.

TIPS-URI
1pentru aroma putem adauga foi de dafin,verdeata,oregano,cimbru.
2cand fierbem perisoarele putem adauga frunza de dafin, sare, piper, cimbru si busuioc.



http://www.bucataras.ro/