Latest News

.

miercuri, 31 august 2016

Roșii marinate cu frunze de morcovi



Ingrediente:

3 kg rosii
1.5 litri apa
3 linguri cu sare neiodata
1 pahar otet de 9 grade
3-4 cuisoare
2-3 boabe de ienibahar
2 morcovi
cateva frunze de morcov
4-5 catei de usturoi

Mod de preparare:

1. Pune pe fundul borcanelor frunzele de morcov, usturoiul si morcovul taiat rondele.
2. Gaureste rosiile din loc in loc cu o scobitoare si pune-le in borcane.
3. Umple borcanele cu apa clocotita, infileteaza capacele si lasa sa se raceasca.
4. Scurge apoi apa intr-un oala si pune-o la fiert. In oala adauga sarea, cuisoarele, zaharul si ienibaharul.
5. Cand incepe sa fiarba, ia oala de pe foc si pune in ea otetul.
6. Toarna zeama in borcane, infileteaza iar capacele si rastoarna-le, apoi acopera-le cu o patura. Dupa ce s-au racit de tot, du borcanele in camara.

http://culinar.bzi.ro/