Latest News

.

luni, 13 martie 2017

Ceorba de ciuperci




Ingrediente
2 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
1 ceapă
1,5 l apă
300 g ciuperci
2 linguri orez
500 ml borş
sare
piper
1 legătură leuştean
smântână vegetală, opţional
Preparare
Cureţi legumele, mai puţin ciupercile, le speli, le pui în apă şi le aşezi pe foc. Separat, cureţi şi speli ciupercile şi le feliezi. Când legumele sunt fierte, strecori zeama în altă oală şi o pui din nou pe foc. Când dă în clocot, adaugi ciupercile şi le laşi la fiert, până se înmoaie. Speli orezul în câteva ape şi-i dai drumul în zeamă.
După 20 de minute, torni borşul clocotit, apoi potriveşti de sare şi piper. Mai laşi să dea în câteva clocote, pui leuşteanul tocat şi stingi focul. Serveşti, dacă vrei, cu smântână vegetală.

http://clickpoftabuna.ro