Latest News

.

luni, 15 februarie 2016

Baclava !




NGREDIENTE
1 pachet foi de placinta
300 g nuci
100 g zahar
200 g miere
3 linguri scortisoara
Esenta de rom
1 pahar de apa (300 - 400 ml)
fistic pentru ornat (25 g)
ulei (70 - 100 ml)

1
deca
Bucataras incepator
Taguri: , retete Mancaruri de post
Portii: 8Timp de preparare: sub 30 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:
Mod de preparare:

Impartim in 3 foile. Ungem tava cu ulei si punem prima foaie de placinta, apoi ungem cu ulei si tot asa pina am terminat prima parte dintre foi. Peste aceste punem jumatate din cantitatea de nuci. Repetam procedeul pina obtinem doua straturi de nuca si trei de foi.Taiem baclavaua inainte sa o dam la cuptor in ce forma vrem. Dam la cuptorul incins la 200 de grade si lasam cam 40 - 50 de minute, pina se rumeneste frumos.

In acest timp pregatim siropul: punem la fiert paharul de apa impreuna cu zaharul si esenta de rom. Cind fierbe amestecul, il luam de pe foc si il lasam sa se racoreasca. Adaugam mierea si scortisoara cind siropul este cald si lasam sa se dizolve. Siropul trebuie sa fie fierbinte cind il turnam peste baclava si nu trebuie sa fie foarte lichid, ca sa ramina si pe foile de deasupra. Lasam sa se raceasca, sa se insiropeze bine si ornam cu fistic macinat.

 http://www.bucataras.ro/