Latest News

.

sâmbătă, 27 februarie 2016

Bacteria ucigasa indentificata a bebelusilor




UPDATE 10.15. Unul dintre copii internaţi la Marie Curie va fi externat astăzi. 6 bebeluşi rămân internaţi

Şefa secţiei de Nefrologie de la Marie Curie, Mihaela Bălgrădean a declarat astăzi că un bebeluş va fi externat astăzi. "Vor române internaţi 6 copii cu sindrom hemolitic uremic, dintre care 3 fac dializă, inclusiv copilul care se afla la terapie intensivă", a spus medicul.

Dintre copii internaţi pe 24 februarie, o fetiţă de un an şi patru luni se confirmă cu sindrom hemolitic uremic, însă nu cu o gravitate maximă a insuficienţă renaşă. "Verotoxina a fost pozitivă în scaun. Noi trebuie să o incadrăm în sindrom şi să o monitorizăm cu foarte mare atenţie şi vom vedea în zilele următoare dacă va avea nevoie de dializă", a afirmat Mihaela Bălgrădean.

Conform acesteia verotoxina pozitivă este un semnal de alarmă pentru boală, dar nu înseamnă întotdeauna boală. "Noi monitorizăm foarte atent aceşti copii", a precizat şefa secţiei de Nefrologie de la Spitalul Marie Curie.

UPDATE 09.00. Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, s-a deplasat vineri dimineață din nou la Spitalul "Marie Curie" pentru a se interesa de starea copiilor cu sindrom hemolitic-uremic.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că bebeluşul care a ajuns în urmă cu două zile la Spitalul Marie Curie, aflat la terapie intensivă, urmează să fie mutat la nefrologie, ceea ce înseamă că se simte mai bine decât în momentul internării. De asemenea, un alt micuţ internat în secţia de nefrologie ar putea fi externat astăzi.

Un nou val de îmbolnăviri cu sindromul hemolitic uremic la bebeluși care vin din judeţul Argeș a redeschis "criza bebelușilor infestați" cu bacteria ucigașă. Adevăratul ucigaș este sistem medical putred care "îşi iubeşte prea puţin copiii”.

Primul caz de sindrom hemolitic uremic a apărut pe 31 ianuarie, primul deces a avut loc pe 4 februarie, iar spitalul a cumpărat teste rapide de diagnostic orientativ abia pe 16 februarie.

Testele rapide au ajuns la spitalul de Pediatrie din Piteşti la o săptămână după ce valul de 12 copii bolnavi fusese deja trimis la Bucureşti, potrivit digi24.ro.

Pe 12 februarie, ministrul Sănătăţii cere conducerii Spitalului de Pediatrie Piteşti să cumpere teste rapide, care să ajute la diagnosticare. Era vineri, aşa că medicii din Piteşti au făcut comanda prin sistemul clasic, de achiziţii publice, abia luni, pe 15 februarie. Testele au ajuns din Germania a doua zi, pe 16 februarie.

Specialișitii spun că aceste îmbolnăviri, dar şi agravarea bolii puteau fi preîntâmpinate.

„În situaţia micuţilor se impunea testarea cu testul rapid pentru toxina produsa de aceasta bacterie despre care se spune că este cauza bolii. Dacă la Piteşti şi în celelalte oraşe ar fi fost disponibil testul, iar medicii ar fi ştiut că trebuie să îl facă. Testul pune în evidenţă toxina care determină SHU, poate fi pusă în evidenţă în două ore", spune medicul Marius Geantă.

"Primul copil testat este cel internat ieri la Spitalul Marie Curie. I s-a făcut testul rapid dar după ce a trecut prin mai multe spitale din Bucureşti şi din Piteşti, de la momentul zero al crizei... Avem un sistem sanitar, care, din păcate, îşi iubeşte prea puţin copiii”, a mai spus medicul.

În acest moment, în Spitalul Marie Curie sunt internaţi 8 copii din judeţul Argeş şi unul din Feteşti, Ialomiţa, cu probleme digestive. Pentru şase dintre ei, medicii au pus diagnosticul de sindron hemolitc uremic.

Cazul unuia dintre bebeluşi este revoltător deoarece copilul a fost plimbat între spitalele din Piteşti şi Bucureşti, timp de aproape două săptămâni, iar acum starea lui este deosebit de gravă. Totodată, 32 de copii cu scaune diareice sunt internați în spitalele din Argeş, din care 28 la Spitalul de Pediatrie Pitești.

Ministrul Patriciu Achimaş Cadariu a declarat că se impune demisia conducerii Spitalului din Piteşti. Prefectul județului Argeș solicită demisia a șefei DSP Argeș și a conducerii Spitalului de Pediatrie Pitești. În schimb, medicii din Piteşti ameninţă cu proteste.

UPDATE 16.00. Profesorul Alexandru Rafila,  preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a afirmat că ipotezele probabile ale infecţiei sunt reprezentate de un focar de origine alimentare sau pentru unele este posibilă transmiterea de la om la om. Acesta nu a făcut referire la un aliment anume şi a precizat că este posibil ca transmiterea inter-umană să fie făcută de la o persoane care fie vehiculează germenii.

UPDATE. 14.05: Ministrul Sănătăţii a anunţat astăzi că, împreună cu echipa internaţională de medici, s-au identificat cauzele îmbolnăvirii bebeluşilor din judeţul Argeş. Patriciu - Achimaş Cadariu a precizat că este vorba de o tulpină de E.coli.


: http://www.realitatea.net/inca-un-copil-din-arges-internat-l