joi, 11 februarie 2016
Bors rusesc !
INGREDIENTE
1 rădăcină ţelină
2-3 roşii
1 ardei gras
1 dovlecel
10 păstăi fasole verde
3 linguri de orez
1 litru borş
2 linguri ulei
Pentru dres
2 ouă
100 g smântână
Pentru servit
leuştean
sare şi piper
1 morcov
2 cepe
1/2 varză
PREPARARE
Borşul rusesc este o bunătate de ciorbiţă venită din est, uşor condimentată, tocmai bună pentru temperaturile scăzute:
1. În oala de fiert borşul se încinge uleiul şi se pun la călit varza tăiată fideluţă, morcovul, ţelina, sfecla roşie, ardeiul gras. După ce devin translucide, se adaugă fasolea. Se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 15 minute.
2. După acest timp se adaugă dovlecelul tăiat cubuleţe şi roşiile. Se lasă 10 minute după care se acreşte cu borşul fiert separat. Se pune şi orezul şi se lasă să fiarbă şi acesta.
3. Între timp, ouăle bătute se amestecă cu smântâna şi, după ce toate legumele şi orezul sunt fierte, se trage oala de pe foc şi se toarnă amestecul de ouă cu smântână, amestecând mereu.
4. Se pune leuşteanul tocat mărunt sau, după gust, pătrunjelul şi se lasă 5 minute înainte de a servi borşul la masă.
http://retete.unica.ro/
Bors rusesc !
Reviewed by Ani Bolog
on
11 februarie
Rating: 5
Reviewed by Ani Bolog
on
11 februarie
Rating: 5
