Latest News

.

miercuri, 17 februarie 2016

Prajitura tavalita !


ingredente 


5 oua 
200 g zahar
150 ml lapte
350 g faina
50 ml ulei
un plic praf de copt

150 g unt
160 ml lapte
150 g cacao
100 ml apa
150 g zahar
100 g ciocolata
300 g nuca de cocos

Ouale se amesteca cu zaharul si se mixeaza pana cand zaharul se topeste, apoi se adauga laptele, uleiul si se omogenizeaza. Faina impreuna cu praful de copt, se cerne peste compozitia lichida si se amesteca bine pana se obtine un aluat.

Separat, se tapeteaza tava cu hartie de copt si unt. Se pune aluatul si se baga la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Se lasa aproximativ o jumatate de ora. Dupa ce prajitura este gata, se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca dupa care se taie in patratele (noi le-am taiat in forma de inimioare pentru ca este, totusi, o editie de Valentine’s Day).


Se ia o cratita potrivita in care se amesteca toate ingredientele pentru sos si se pune pe foc, amestecand continuu cu ajutorul unui tel. Cand sosul a inceput sa fiarba se ia de pe foc, iar prajitura se scufunda in sos, pe ambele parti, apoi se tavalesc prin nuca de cocos.

Pofta buna!



http://www.nationaltv.ro/