Oameni sanatosi tind sa aleaga fructe, produse lactate sau cereale pentru micul dejun mai mult decat orice altceva, au descoperit cercetatorii.
Studiul, condus de Anna-Leena Vuorinen, de la Centrul de Cercetari Tehnice VTT din Finlanda, si prezentat la Saptamana Obezitatii 2015 din Los Angeles, a analizat obiceiurile alimentare pentru micul dejun a 147 de persoane in perioada septembrie 2014 - ianuarie 2015, noteaza gandul.info.
Realizatorii studiului spera ca rezultatele vor clarifica intr-o anumita masura obiceiurile alimentare care ar putea fi benefice pentru cei care incearca sa slabeasca.
Inca o dovada ca micul dejun e esential pentru sanatate
Participantii la studiu aveau o greutate medie de 60 de kilograme. Majoritatea aveau peste 41 de ani si erau de sex feminin. Pentru a participa, acestea trebuiau sa aiba o greutate sanatoasa, fara fluctuatii de greutate si sa nu fi beneficiat de consiliere in ceea ce priveste greutatea.
51% dintre participanti au declarat ca mananca fructe la micul dejun, in timp ce 41% spun ca prefera produse lactate. Cerealele sau painea au fost si ele intre alegerile populare, 33%, respectiv 32% preferandu-le.
Ouale au fost, de asemenea, o alegere populara, cercetatorii spunand despre consumul acestora ca a fost "mai mare decat era de asteptat", 31 la suta alegand oua pentru masa de dimineata.
Licoarea minune preparata din usturoi si alcool. O bei 8 zile la rand si vei vedea
Doar 26 la suta dintre participanti au declarat ca beau cafea la micul dejun. "O concluzie foarte importanta a acestui studiu este faptul ca foarte multi oameni sanatosi mananca micul dejun in loc de a sari peste, lucru care este in concordanta cu cercetarile anterioare privind importanta micului dejun", explica Dr Vuorinen, scrie The Independent.
http://sanatate.bzi.ro/