Latest News

.

vineri, 18 martie 2016

Ceapa ,beneficii penntru sanatate !





Generalitati
Proprietati
Beneficii pentru sanatate
Principalele motive pentru a consuma ceapaCuprins articol

Generalitati
Proprietati
Beneficii pentru sanatate
Principalele motive pentru a consuma ceapa
ProprietatiSus
Ceapa este caracterizata prin continutul ei bogat in tiosulfinate, sulfuri, sulfoxide si alti compusi odoriferi. Cistein-sulfoxizii sunt principalii responsabili pentru aroma cepei si producerea de compusi care duc la iritarea si lacrimarea ochilor.

Tiosulfinatele au proprietati antimicrobiene. Ceapa este eficienta impotriva multor bacterii, cum ar fi bacillus subtilis, salmonella si E.coli. Ceapa nu are totusi o actiune la fel de intensa ca a usturoiului, intrucat in ceapa sa gasesc doar un sfert din compusii sulfului care fac parte din compozitia usturoiului.oţetul, bulionul şi făi
1. Se spală şi se taie carnea de miel în bucăţi potrivite şi se prăjesc în ulei, câteva minute pe fiecare parte, până îşi schimbă culoarea.2. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se împletesc câte 2 fire de ceapă cu unul de usturoi, apoi se adaugă peste carnea de miel înăbuşită. Se amestecă cu grijă să nu se ardă şi să nu se rupe .



http://www.sfatulmedicului.ro/