Latest News

.

miercuri, 30 martie 2016

Cum vindecam candidoza !




Candidoza vaginala se defineste drept infectie produsa de ciuperci. In cazul infectilor vaginale micotice tulpinile poarta denumirea stiintifica de Candida, iar tipul cel mai frecvent responsabil de vaginita micotica este Candida albicans. Se estimeaza ca aproximativ 20–50 % dintre femeile sanatoase vor dezvolta in timp candidoze vaginale.

Cea mai comuna varianta naturista de a trata aceasta afectiune ramane aparent banalul ceai de musetel. Asadar, se pune la fiert un litru de apa si când da in clocot, se oparesc scurt 3 linguri de flori de musetel. Se strecoara si se toarna infuzia in apa din cada (sa nu depaseasca 38 de grade). Se fac zilnic bai, cu o durata de 15 minute, pâna ce suferinta dis­pare.

Instilatii vaginale cu plante: O infuzie concentrata de cimbru, rozmarin si salvie este un remediu foarte puternic impotriva infectiei cu Can­dida albicans. Are proprietati anti­bacteriene care inhiba proliferarea ciupercii si calmeaza iritatia mu­coaselor.

Reteta: 3 lingurite de cimbru uscat, o lingurita de roz­marin si o lingurita de salvie se oparesc cu doua cani de apa clo­cotita. Se lasa sa se infuzeze 20 de mi­nute, se strecoara, apoi se intro­duce in vagin, cu aju­torul unei se­ringi fara ac sau cu o para de cau­ciuc. Se fac instilatii vaginale de doua ori pe zi.



http://sanatate.bzi.ro/