Latest News

.

vineri, 4 martie 2016

Descopera beneficile leusteanului !





atât că infuzie, vin sau suc.
Ce poți trata cu aceste infuzii de leuștean?

 Ei bine, balonarea este prima afecțiune pe care o poți trata astfel. Își fac efectul și frunzele verzi de leuștean puse în ciorbe sau alte mâncăruri. Și unde mai pui că infuzia din aceste plante arde grăsimile...

 Ceaiul de leuștean are proprietăți nebănuite asupra sănătății. Ai nevoie de o cană de apa clocotită care se toarnă peste o lingură de plantă uscată. Este necesar să lași acest compus pentru 10 - 15 minute la infuzat, iar apoi poți trata tusea convulsivă, indigestia, edemele cardiace și renale.

Decoctul obținut din acest amestec de plante medicinale este foarte apreciat pentru efectul diuretic, laxativ, dezinfectant și antialergic. Cura cu ceai de leuștean topește grăsimile, elimină toxinele care îngreunează mersul și limiteaza vitalitatea organismului.

Acest ceaiul se bea căldut în fiecare seară, un interval de 21 de zile pe lună și se prepară sub forma de decoct din două lingurițe de amestec și 300 ml de apă. Ceaiul se fierbe, la foc mic, timp de 20 de minute .

 Vinul de leuștean nu mai este un secret pentru multă lume, acesta fiind cunoscut grație proprietăților sale. Luptă împotrivă anorexiei, a retenției de apă și a indigestiilor de tot felul.

 Cum se prepară vinul de leuștean?

 Se pun la macerat 200 de grame de leuștean, proaspăt și mărunțit, în 750 ml de vin alb, pentru aproximativ 2 săptămâni.

 După acest timp, conținutul se filtrează și se păstrează la frigider. Se bea un păhărel înainte de masă, pentru a trata afecțiunile menționate mai sus.

 Leușteanul se mai folosește pentru a trata rănile și furunculele, folosindu-se cataplasme care conțin această plantă miraculoasă.



Read more: http://stirile.rol.ro//