Latest News

.

marți, 1 martie 2016

Mucenici -muntenesti !



INGREDIENTE

Pentru aluat

 500 g făină
 200 ml apă
 1/2 lingurita sare
Pentru fiert

 2-3 litri apă
 zahăr după gust
Pentru servit

 300 g nucă măcinată
 esenţă de rom
 coaja rasă a unei portocale
 coaja rasă a unei lămâi
 esenţă de vanilie
 1 plic zahăr vanilat
 scorţişoară
PREPARARE

Spre deosebire de tradiţia moldovenească, atunci când vine vremea mucenicilor, în Muntenia se prepară altfel. Iată cea mai bună reţetă de mucenici munteneşti:

1. Pentru aluat, se amesteca faina, apa si sarea si se framânta pentru a ob_ine un aluat potrivit de tare. Se întinde aluatul într-o foaie nu mai groasa de 1/2 cm si se taie mucenicii cu aparatul special.

2. Se pun mucenicii taiaţi pe hârtie sau într-o tava, rasfiraţi si se lasa sa se usuce timp de o ora.

3. Se asaza la foc o oala cu 2-3 litri de apa, cu sare si zahar, dupa gust. Când apa începe sa fiarba, se micsoreaza focul si se pun mucenicii cu grija. Se adauga razatura de citrice, esenţele si zaharul vanilat si se lasa la fiert în jur de 20-25 de minute.





4. Mucenicii se servesc reci sau calzi, cu nuca si scorţisoara alaturi.



http://retete.unica.ro/