Latest News

.

marți, 22 martie 2016

Plăcită cu spsnac !





Ingrediente:

500 gr spanac
1 paghet aluat de foitaj
200 gr telemea de vaca
2 catei de usturoi
100 gr branza de vaci
1 ceapa
4 oua
1/2 lingurita nucsoara
piper
sare

Mod de preparare:

Toaca ceapa marunt si caleste-o intr-o tigaie incapatoare pana devine sticloasa. Adauga apoi usturoiul tocat si spanacul congelat, sau proaspat, tocat marunt. Caleste totul pana ce apa lasata de ceapa si spanac se evapora. Stinge apoi aragazul si lasa compozitia sa se raceasca.

Intre timp, adauga telemeaua si branza de vaci in roboul de bucatarie. Paseaza bine pana obtii o crema. Incorporeaza apoi ouale. Toarna compozitia obtinuta peste spanac si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si adauga nucsoara.

Intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt adauga o foaie de aluat de foitaj. Unge-o bine cu unt topit sau cu ulei, apoi toarna compozitia de branza cu spanac. Acopera totul cu cea de-a doua foaie de aluat.
Coace placinta pana cand aluatul este bine rumenit. Las-o apoi sa se raceasca inainte de a o taia.
Serveste placinta ca atara, alaturi de o salata de rosii su oregano si busuioc.



http://culinar.bzi.ro/