Latest News

.

duminică, 6 martie 2016

Tort cu crema de castane




Ingrediente:

Pentru blat:

5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
1 varf de cutit praf de copt
3 linguri de apa rece

Pentru crema:

200g piure de castane
2 linguri de lapte
250 g unt
2 linguri zahar pudra
1 fiola esenta de rom (Dr. Oetker)

Pentru sirop:

1 fiola esenta de rom
4 linguri de zahar
200 ml apa
 
Pentru ornat:

300 ml frisca
 
Mod de preparare:

Incepem cu siropul: fierbem apa cu zaharul cateva minute, apoi adaugam esenta de rom si lasam sa se raceasca.

Ne apucam de blat. Batem albusurile spuma tare cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam bine pana acesta se topeste. Adaugam si apa, apoi treptat galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Scoatem mixerul si il inlocuim cu o lingura sau paleta de lemn. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor sa nu se lase compozitia. Coacem blatul in tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt,  in cuptorul preincalzit la foc potrivit timp de 8 minute. Pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoarea. Scoatem blatul, il rasturnam pe un platou si cand se raceste il taiem in 3.

Crema se face rapid. Frecam untul cu zaharul pudra apoi adaugam cate o bucatica din piure-ul dezghetat si mixam bine. La sfarsit adaugam esenta de rom si laptele.

Luam o foaie de blat, o punem pe un platou, o insiropam bine si asezam un strat de crema.Procedam la fel si cu celelalte foi si la sfarsit imbracam tortul in frisca.Lasam la rece 2-3 ore si apoi taiem cu un cutit bine ascutit, inmuiat in apa calda.
Tort cu crema de castane pregatit de Amalia.



http://culinar.bzi.ro/