Latest News

.

miercuri, 23 martie 2016

Gogoși rapide fără dospire !






Mod de preparare:

Amestecaţi bine într-un castron ouăle cu iaurt, esenţa de rom, zeama de la o lămâie, zaharul şi sarea. Amestecaţi separat praful de copt cu făina. Înglobaţi făina în aluatul umed şi amestecaţi bine, până la omogenizare.

Într-o cratiţă sau tigaie mai înaltă încingeţi uleiul cât pentru o friteuză. Luaţi câte o lingură din amestecul pentru gogoşi şi turnaţi încet, dintr-o singură mişcare în uleiul încins. Dacă nu se întoc singure, întoarceţi gogoşile pe cealaltă parte când devin aurii.

Scoateţi gogoşile pe un şervet de hârtie, sau un grătar, să se scurgă uleiul în exces. Pudraţi cu zahăr pudră şi eventual scorţişoară şi serviţi calde sau lăsaţi să se răcească.



Mod de preparare:

Amestecaţi bine într-un castron ouăle cu iaurt, esenţa de rom, zeama de la o lămâie, zaharul şi sarea. Amestecaţi separat praful de copt cu făina. Înglobaţi făina în aluatul umed şi amestecaţi bine, până la omogenizare.

Într-o cratiţă sau tigaie mai înaltă încingeţi uleiul cât pentru o friteuză. Luaţi câte o lingură din amestecul pentru gogoşi şi turnaţi încet, dintr-o singură mişcare în uleiul încins. Dacă nu se întoc singure, întoarceţi gogoşile pe cealaltă parte când devin aurii.

Scoateţi gogoşile pe un şervet de hârtie, sau un grătar, să se scurgă uleiul în exces. Pudraţi cu zahăr pudră şi eventual scorţişoară şi serviţi calde sau lăsaţi să se răcească.

http://retete.unica.ro/