Aproximativ 90% din alcatuirea plina de prospetime a unei ridichi este apa, restul fiind constituit dintr-un amestec uimitor de puternic de vitamine, minerale şi diverse principii active. Cea mai mare pondere o are vitamina C, o legatura de ridichi asigurand mai mult de un sfert din necesarul zilnic. Ridichea contine, insa, şi cantitati semnificative din vitaminele complexului B (B1, B2, B6, B9), vitaminele A sau E.
Ridichea regleaza tensiunea arteriala si scade colesterolul
Apoi, ridichile contin potasiu, magneziu, cantitati mici de fier, mangan şi cupru biologic. Insa cele mai importante substante ale ridichii sunt cele care ii dau mirosul uşor intepator şi gustul picant, care sunt un formidabil antibiotic, detoxifiant şi antioxidant. Inainte de a afla ce fac aceste medicamente continute de ridichi, sa aflam cateva lucruri despre administrarea lor.
Se consuma dupa spalarea atenta şi curatarea de eventualele parti stricate, dar fara a fi cojita. Pentru a obtine efecte vindecatoare, este necesar sa consumam minimum 100 de grame din aceasta leguma zilnic, adica macar patru ridichi mari şi cat mai proaspete pe zi. Durata unei cure de ridichi este de minimum 3 saptamani, limita maxima neexistand, potrivit formula-as.ro. Radacina poate fi consumata simpla, taiata felii şi presarata cu putina sare, suc de lamaie şi ulei de masline, ori adaugata in salata.
Cura cu ridichi, foarte buna pentru aparatul reno-urinar
Sucul obtinut prin centrifugare se consuma in amestec cu cel de morcov, in proportia de 1:10, şi se administreaza imediat dupa stoarcere, deoarece viteza sa de oxidare este foarte mare.
http://sanatate.bzi.ro/