Latest News

.

vineri, 27 mai 2016

Cel mai sanatos și sațios mic dejun




Avocado, oua si blat de pizza. Probabil ca, la prima vedere, aceste trei ingrediente par greu de combinat. Insa afla ca poti obtine cu ele un mic dejun sanatos: pizza cu avocado si ou. Pentru aceasta reteta, blatul nu este cel clasic, pufos si facut cu faina alba, considerata mai putin sanatoasa, ci este un blat simplu, aproape rustic, crocant, obtinut cu faina integrala. In plus, blatul este copt direct pe tava, si pe o parte si pe cealta, la fel ca lipia sau pita. Desigur, fanii pizza ar putea spune ca aceasta nu este deloc o pizza adevarata, insa rezultatul final ii va face sa se razgandeasca.

Inca o dovada ca micul dejun e esential pentru sanatate

Reteta de pizza cu avocado si ou

Aveti nevoie de:

1 avocado mare

1 lingura de coriandru tocat

1 si 1/2 lingurita de suc de limeta

1/8 de lingurita de sare

250 g de blat de pizza facut in casa

4 oua mari

1 lingura de ulei de masline

sos (pentru servire, optional)

Taie avocado in jumatate, indeparteaza-i coaja si, cu o lingurita, scote miezul pe care il pui intr-un bol de marime medie. Adauga coriandrul, sucul de limeta si sarea. Zdrobeste ingredientele cu o furculita pana ce se inmoaie, avand grija insa sa nu le transformi intr-o pasta. Gusta si ajusteaza in functie de preferinte. In functie de marimea pe care o are fructul de avocado, este posibil sa mai fie nevoie sa adaugi sare sau zeama de limeta.

Imparte coca in patru portii egale. Pe un blat de lucru pe care ai presarat faina, modeleaza, pe rand, cele patru portii de coca si transforma-le in mini-blaturi de maximum 2,5 cm grosime. In cazul in care coca revine la forma initiala de cate ori o modelezi, lasa-o sa se odihneasca cateva minute si reia procesul.

Iata de ce este important micul dejun pentru intreaga zi

Primul pas in prepararea acestei retete de pizza cu avocado si ou este coacerea blatului. Aseaza-l pe o tava bine incinsa din otel, inox sau orice metal antiaderent si coace-l cate 1-2 minute pe fiecare parte, pana ce devine usor aramiu si formeaza bule. Transfera blatul pe o farfurie si continua acelasi procedeu si cu celelalte trei portii.

Dupa ce ai copt cele patru blaturi, presara pe fiecare dintre ele compozitia cu avocado. Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste ouale ochiuri – mai moi sau mai tari, dupa cum preferi. Aseaza cate un ou ochi pe fiecare portie de pizza. Pizza cu avocado si ou se consuma imediat ce a fost preparata. Potrivit indicatiilor nutritionale, o singura portie de pizza cu avocado si ou are numai 91 de calorii.


http://sanatate.bzi.ro
/