Latest News

.

joi, 9 iunie 2016

Cum te tratezi cu frunze de nuc




Frunzele de nuc sunt bogate in ulei volatil, tanin complex, acizi organici specifici, vitamina C si substante minerale din care trebuie mentionate sarurile de cupru si zinc, fiind produsul vegetal cel mai bogat in aceste saruri. Mai contine vitaminele A, B si P.

Frunza de nuc are proprietati tonifiante, astringente, hipoglicemiante, depurative si vermifuge, cicatrizante, antimicotice, antileucoreice, antisudorifice. Infuzia de frunze de nuc (o lingurita la o cana cu apa) este recomandata in afectiunile urinare si intestinale pentru calitatile ei antiseptice si astringente, in enterite si diaree.

Cum folosim frunzele de nuc pentru scaderea glicemiei, stimularea digestiei si a functiilor ficatului, intarirea imunitatii

Infuziile dublu concentrate din frunza de nuc (doua lingurite la o cana) se pot aplica local sub forma de comprese si cataplasme in tratamentul unor eczeme, ulceratii, furunculoza sau in scop cosmetic, ca astringent, in cazul tenurilor grase.

Frunzele de nuc dau parului luciu si o nuanta bruna, naturala, ajuta la eliminarea matretei si intareste radacina firului de par.

Frunzele tinere mai pot fi folosite in urmatoarele boli: hepatita, enterite acute, stimularea digestiei si a functiilor hepatice, hemoragii digestive, candidoze, infectii renale si genitale, incontinenta urinara.

Tinctura din frunze de nuc, leac pentru 9 afectiuni. Cum se prepara si se administreaza?

Extern, compresele cu decoct concentrat (3 linguri la 250 ml apa cu fierbere 10 minute) se pun pe ulcer varicos, negi, afectiuni oculare.

Baile si spalaturile sunt utile in ulceratii cutanate, coji pe cap la copii, scabie, paduchi, degeraturi, transpiratia mainilor si picioarelor, osteoporoza, sciatica, umflaturi de articulatii.

Alifia din frunze uscate de nuc, leac pentru rani, arsuri solare si tenul gras

Gargara cu infuzie concentrata e recomandata in stomatite, amigdalite, gingivita, afte bucale.

Frunzele proaspete de nuc cu care se freaca fata si mainile alunga albinele si tantarii sau se aplica pe zonele dureroase provocate de guta. Frunzele de nuc absorb metalele grele din atmosfera. Atarnate in incaperi, alunga moliile, furnicile, mustele.


http://sanatate.bzi.ro/