Latest News

.

luni, 16 ianuarie 2017

Tort dulce-acrișor cu portocale



Un tort cu portocale delicios, care reuşeşte să cuprindă savoarea acestor fructe zemoase. Încearcă-l şi tu şi vei vedea cât este de gustos.
Ingrediente
Pentru blat
3 ouă mari
250 g zahăr tos
240 ml lapte
120 ml ulei
coaja rasă de la 1 portocală
230 g făină
½ linguriţă praf de copt
½ linguriţă bicarbonat de sodiu
½ linguriţă sare
unt, pentru uns tava
Pentru cremă
250 g brânză de vaci, scursă
250 g frişcă
125 g zahăr
1 pliculeţ gelatină
zeama şi coaja de la 1 lămâie
felii de la 1 portocală, tăiate cubuleţe
Pentru decor
1 pliculeţ tort-gelee
sucul de la 1 portocală
felii de portocală
jeleuri colorate
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul. Ungi cu unt o tavă rotundă de tort, cu pereţii detaşabili, şi o tapetezi cu făină. Baţi ouăle cu zahărul până obţii o compoziţie omogenă. Încorporezi laptele, uleiul şi coaja de portocală. Separat, cerni făina şi o amesteci cu praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Adaugi câte o lingură din compoziţia de făină în cea de ouă, amestecând bine de fiecare dată. Torni aluatul omogen în forma de tort şi îl dai la cuptor 45-55 de minute, până trece testul cu scobitoarea. Îl scoţi şi îl laşi la răcit în tavă.
Freci brânza de vaci cu zahărul, cu zeama şi coaja de lămâie. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe pachet. Între timp, baţi frişca de la frigider şi o combini cu brânza şi cu gelatina. Încorporezi cubuleţele de portocală şi omogenizezi. Când blatul s-a răcit complet, torni crema de brânză şi o nivelezi.
Alegi câteva felii de portocale şi le aşezi peste cremă. Prepari tortul-gelee cu sucul, conform indicaţiilor de pe ambalaj, şi îl torni peste fructe. Dai la frigider cel puţin 1 oră până când se întăreşte şi îl decorezi după imaginaţie.

http://clickpoftabuna.ro/