Latest News

.

sâmbătă, 26 decembrie 2015

CORNULEŢE CU GEM ŞI NUCI





CORNULEŢE CU GEM ŞI NUCI
TIMPI DE PREPARARE

 Timp de preparare: 30 min
 Timp de gatire: 40 min
 Gata in: 1 ore, 10 min
INGREDIENTE

 450 g făină
 1 ou
 1 pachet margarină
 coaja rasă de la o lămâie
 1 plic zahăr vanilat
cornulete cu gem ! 1 lingurita sare
 4 linguri apă minerală
 oţet
 3 linguri zahăr
Pentru umplutură:

 200 g gem
 200 g nuci
 zahăr pudră
PREPARARE

Cornuleţe cu gem şi nuci foarte gustoase şi foarte uşor de făcut. Iată cât de simplă e reţeta!
1.   Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc şi se pune margarina moale, sarea, oul, zahărul, coaja de lămâie, apa şi oţetul.
2.   Se încorporează toate ingredientele şi se obţine un aluat tare şi uşor fărâmicios. Se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă la rece o oră.
3.   Se macină nucile şi se amestecă bine cu gemul şi vanilia.

4. Se întinde aluatul într-o foaie subţire şi se taie pătrăţele. Se pune umplutura şi se rulează. Se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc la 150°C. Se scot şi se pudrează sau se tăvălesc prin zahăr pudră.

http://retete.unica.ro/