Latest News

.

miercuri, 10 februarie 2016

Caserola decordon bleu !




INGREDIENTE
 350 g piept pui cu os/pulpe de pui
 200 g sunca de praga/presata
 200 g cascaval
 1 lingura parmezan ras
 100 g pesmet
 2 linguri unt
INGREDIENTE PENTRU SOS
 3 linguri unt
 3 linguri faina
 150 ml supa de pui
 150 ml lapte
 1 lingura de mustar dijon
 sare
 piper
INGREDIENTE PENTRU SUPA
 2 linguri ulei de masline
 400-500 ml apa
 o telina
 2 cepe medii
 sare
MOD DE PREPARARE:
Prepararea supei
1. Caleste pulpele sau pieptul de pui intregi pentru 1-2 minute in uleiul incins, apoi adauga apa, telina curatata si taiata in 2 si ceapa taiata in sferturi. Adauga sare si lasa supa la foc mare pana da in clocot.
2. Cand supa a inceput sa clocoteasca, da focul mic, pune-i capacul si las-o pentru inca 30-40 de minute. Dupa ce ai facut supa, scoate puiul, lasa-l la racit si strecoara zeama. Curata de piele si taie pulpele sau pieptul fasii subtiri.

Prepararea sosului si asamblarea
1. Topeste untul intr-o cratita, adauga faina si amesteca pentru cateva secunde, apoi adauga 150 ml supa si laptele, sarea, piperul si mustarul. Tine sosul pe foc pana se ingroasa putin.
2. Aseaza carnea intr-un vas termorezistent, apoi presara sunca taiata cubulete, urmata de cascavalul ras si parmezan. Toarna sosul peste compozitie si acopera totul cu un strat de pesmet, peste care pui bucatele mici de unt, din loc in loc.
3. Da tava la cuptor pentru 40 de minute, sau pana cand devine aurie la suprafata.



http://www.retetepractice.ro/