Latest News

.

miercuri, 10 februarie 2016

Condiment care lupta înpotriva cancerului !






Condimentul care lupta cu inflamatiile, cancerul, boala Alzheimer, depresia. Iata cat de mult si cat de des ar trebui consumat
11 februarie 2016 de admin | 0 Comentarii
Oamenii au folosit condimente de secole, atat pentru a imbunatati gustul mancarii, cat si pentru proprietatile medicinale. Turmericul (curcuma), unul dintre cele mai apreciate condimente, a fost folosit inca de acum 4.500 de ani, potrivit unor vestigii arheologice descoperite in Asia.

Aceasta planta de la care se consuma radacina este extrem de eficienta in cazul mai multor probleme de sanatate intre care diabetul zaharat, boli de inima, artrita, psoriazisul, boala Alzheimer si cancerul.
Beneficii pentru sanatate
In mod traditional, turmericul a fost folosit in tratamentele pentru alergii, raceli, artrita, probleme de digestie si pietre biliare. Mai mult, are un efect remarcabil atunci cand este utilizat ca un tratament de infrumusetare. Cremele si sapunurile care contin acest ingredient devin tot mai populare in zilele noastre.

Turmericul si curcumina
Turmericul contine numerosi compusi cu proprietati terapeutice, dar cu toate acestea, unul singur are un potential urias scos in evidenta de numeroase cercetari. Acest ingredient puternic se numeste curcumina si are numeroase efecte benefice sanatatii. Desi turmericului ii sunt atribuite efecte terapeutice uimitoare, in realitate, cele mai multe studii s-au facut asupra curcuminei. Explicatia este una simpla: studiile se fac mai usor pe un compus izolat, acesta putand fi mai bine cercetat.
Potrivit studiilor, curcumina este eficienta in reducerea riscului de atac de cord, reducerea alergiilor, a durerilor cauzate de artrita, controleaza diabetul zaharat, previne Alzheimerul si depresia.
Mai mult decat atat, s-a dovedit ca turmericul are cel putin 10 antioxidanti, peste 20 de compusi antibiotici, 12 cu actiune antiinflamatoare, 14 anticancer. Si asta doar din ce se cunoaste.
Afectiuni prevenite si tratate cu turmeric
Alzheimer
S-ar parea ca in mediul rural in India se inregistreaza cea mai scazuta rata a bolii Alzheimer din toata lumea. Curcuma contine peste 200 de ingrediente care au fost studiate ca fiind potential utile in tratamentul bolii Alzheimer.
Turmerone, un alt ingredient din curcuma, declanseaza producerea de noi neuroni si stimuleaza creirul. Aceasta caracteristica poate fi utila in numeroase boli cerebrale degenerative, cum ar fi Parkinson, leziuni cerebrale traumatice, Alzheimer, accident vascular cerebral.


http://sanatos-online.tk/