Latest News

.

duminică, 28 februarie 2016

Chiftele de cartofi cu brânză!






Ingrediente reteta Chiftele de cartofi cu branza:
500 g cartofi
4 linguri faina
200 g branza telemea
2 oua
o ceapa
o legatura patrunjel
ulei, sare si piper
Chiftele de cartofi ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Daca numarul redus de ingrediente ne duce cu gandul la o reteta simpla, atunci aceasta reteta nu ne va insela deloc asteptarile. Chiftelele de cartofi nu sunt cu nimic mai prejos decat cele cu carne, ba chiar e posibil sa fie mai bune. Doritorii le pot prepara chiar si in varianta de post, deoarece se poate renunta la telemea si la oua. 
 Chiftele de cartofi preparare reteta Chiftele de cartofi preparare reteta Chiftele de cartofi preparare reteta
Spalam cartofii si ii punem la fiert. Ii incercam cu furculita si, atunci cand cartofii se inmoaie, ii scoatem din apa si ii lasam la racit. Tinand cont de faptul ca la sfarsit vom praji chiftelele de cartofi, nu este neaparat necesar sa fierbem foarte bine cartofii. Dupa ce s-au racit, ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mica (sau ii pasam). Daca vrem sa obtinem niste chiftele o idee mai "crocante", le putem face si din cartofi cruzi dati pe razatoare (doar ca va trebui sa ii lasam sa se scurga putin inainte de a-i folosi). 
 Chiftele de cartofi preparare reteta Chiftele de cartofi preparare reteta Chiftele de cartofi preparare reteta
Intr-un vas incapator punem cartofii rasi si adaugam 200 g telemea rasa, cele doua oua, patru linguri cu faina, legatura de patrunjel tocata si ceapa (pentru a fi siguri ca nu va ramane cruda, pentru chiftelele de cartofi va trebui sa tocam ceapa foarte marunt). Amestecam bine toate ingredientele, apoi gustam si mai adaugam putin piper si sare (dar numai dupa ce gustam si simtim ca mai este nevoie, asta deoarece branza telemea este destul de sarata). 
 Chiftele de cartofi preparare reteta Chiftele de cartofi preparare reteta Chiftele de cartofi preparare reteta
Formam chiftelele de cartofi presand (turtind) intre palme bucatele de marimea unei nuci din compozitia obtinuta mai sus. Compozitia chiftelelor este destul de lipicioasa, deci este recomandat sa avem mainile pudrate cu faina in timp ce le modelam. Prajim chiftelele de cartofi formate la foc mediu (daca focul este puternic, chiftelele nu se vor praji suficient in interior). Le lasam cateva minute pe ambele parti, pana cand incep sa se rumeneasca (ideal ar fi sa le prajim in baie de ulei). Dupa ce la scoatem, le asezam pe cateva servetele (pentru a absorbi surplusul de ulei). Din ingredientele acestei retete am obtinut fix 32 chiftele.