Latest News

.

luni, 22 februarie 2016

Musaca cu cascaval !





INGREDENNTE 


50 g faina
220 g parmezan ras
1 lingura ulei de masline
3 vinete medii, taiate in felii mai subtiri de 1 cm
sare 
piper
220 g unt + 3 linguri extra
800-900 g ciuperci feliate subtire
2 catei usturoi, tocati marunt
60 ml vin rosu sec
2 linguri busuioc tocat
3 linguri patrunjel tocat
1 lingura oregano tocat
1 lingurita scortisoara
100 g pasta de rosii
50 g pesmet
350 ml lapte
4 oua batute + 4 galbenusuri

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180C. Pune feliile de vinete intr-o tava, pe o hartie de copt unsa si coace-le timp de 20 de minute, intorcandu-le pe ambele parti. Scoate-le si lasa-le sa se raceasca. Incinge 10 linguri de unt intr-o tigaie adanca, pe foc mediu. Adauga ciupercile, usturoiul, ceapa, sare si piper. Gateste-le pana cand lichidul se evapora aproape de tot (20 de minute). Adauga vinul, ierburile aromatice, pasta de rosii, sare si piper. Lasa focul mic si gateste-le 4-5 minute pana cand lichidul se absoarbe. Ia tigaia de pe foc si pune o treime din parmezanul ras, jumatate din pesmet si ouale batute. Lasa totul deoparte.

Intr-o alta tigaie topeste 8 linguri de unt, la foc mediu. Pune faina si amestecand continuu lasa pe foc timp de doua minute. Toarna laptele si continua sa amesteci pana cand se ingroasa. Ia sosul de pe foc si adauga in el galbenusurile, sare si piper, amestecand pana cand se omogenizeaza.

Unge un vas din sticla termorezistent (20x30 cm) cu untul ramas. Aseaza in ele straturi din feliile de vinete si amestecul cu ciuperci. Toarna deasupra sosul, presara restul de pesmet si parmesan. Acopera vasul cu o folie de aluminiu si coace la cuptor timp de 35-40 minute, apoi indeparteaza folia si mai lasa la cuptor inca 15 minute.

sursa: foodstory