Latest News

.

luni, 22 februarie 2016

Rulada cu nuci



Ingrediente:

Foaia de rulada:

6  albusuri
6 linguri zahar
9 linguri faina
1/2 plic praf de copt
1 praf de sare

Crema de nuca:

1 ou
150 gr unt
200 gr nuca macinata
50 ml lapte
80 gr zahar
esenta rom

Decor: zahar farin vanilat

Mod de preparare:

Crema de nuca: Intr-o cratita se adauga oul, zaharul, laptele si amestecam bine. Se pune cratita pe foc si amestecam continuu pana cand incepe sa fiarba si sa se ingroase. Se ia de pe foc si se pune la rece. Separat, untul (la temperatura camerei) se omogenizeaza cu crema fiarta si racita, iar la final se adauga esenta de rom si nuca macinata.

Rulada cu nuca: Albusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si sare, apoi se amesteca usor.

Compozitia formata se intinde pe o hartie de copt, dimensiune tava 30×30. Se coace la foc potrivit, pana devine aurie la baza.

Se adauga peste suprafata ruladei un praf de faina, se intoarce cu fata in jos, pe un blat, si se deprinde usor. Se asaza din nou pe hartie, se lasa cateva minute sa se racoreasca apoi se umple cu crema de nuca. Se ruleaza strans si se introduce la rece pentru 2-3 ore.

Se pudreaza cu zahar farin vanilat apoi se  portioneaza in felii potrivite.


http://www.realitatea.net/