luni, 15 februarie 2016
Sfintisori !
TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 60 min
Timp de gatire: 60 min
Gata in: 2 ore, 0 min
INGREDIENTE
1 kg făină
400 g zahăr
4 ouă
100 g margarină
40 g drojdie
400 ml lapte
200 g miere
200 g nucă măcinată
50 ml ulei
esenţe după gust
PREPARARE
Mucenicii moldoveneşti “de la mama lor” nu se numesc aşa, ci sfinţişori. Sunt delicioşi şi îndrăgiţi de întreaga familie!
1. Din drojdie, 2 linguriţe de zahar, puţin lapte şi puţina faina, luate din ingredientele de mai sus, se face o maia care se lasa la crescut.
2. Se cerne faina într-un vas, i se face o gaura la mijloc în care se pun maiaua crescuta, 3 oua batute cu un praf de sare, 200 g zahar, laptele, margarina moale şi aromele.
3. Se framânta aluatul cu mâinile înmuiate în ulei şi se lasa la dospit. Din aluatul crescut se rupe câte o bucata de marimea unui mar din care se fac 2 suluri lungi şi subţiri care se împletesc în forma cifrei 8.
4. Se lasa sfinţişorii puţin la crescut, se ung cu un ou batut, se aşaza într-o tava unsa cu ulei şi tapetata cu hârtie de copt şi se dau la cuptorul preîncalzit pâna se rumenesc. Între timp, se fierbe un sirop dintr-un pahar de apa şi restul de zahar. Pentru a ramâne moi, sfinţişorii se trec rapid (1-2 secunde) prin siropul calduţ, imediat ce au fost scoşi din cuptor, apoi se ung cu miere şi se presara cu nuca.
http://retete.unica.ro/
Sfintisori !
Reviewed by Ani Bolog
on
15 februarie
Rating: 5
Reviewed by Ani Bolog
on
15 februarie
Rating: 5
