Latest News

.

joi, 24 martie 2016

11Beneficii si modaslitati de utilizare ale dafinului !





Folosite mai ales drept condiment, frunzele de dafin au proprietati antiseptice, antivirale, cicatrizante si bactericide, avand numeroase aplicatii in medicina naturista. Pentru a va bucura de toate aceste proprietati trebuie sa stiti ca frunzele de dafin trebuie folosite in maximum un an de cand au fost culese, dupa aceasta perioada isi pierd din calitati.

Frunzele de dafin trebuie pastrate intr-un recipient de culoare inchisa, etans, intr-un loc racoros si uscat. Iata cateva beneficii si utilizari ale frunzelor de dafin:

Prevenirea cancerului
Combinatia unica de antioxidanti si compusi organici din frunze de dafin, inclusiv fitonutrienti, catechinele, linalool si parthenolide, ajuta la protejarea organismului de efectele radicalilor liberi.

Tuse si raceli
Plasarea pe piept sau frunte a unei comprese cu ceai de dafin amelioreaza tusea, raceala, bronsita si congestia.

Trateaza diabetul zaharat
Frunzele de dafin ajuta la reducerea glucozei din sange, a colesterolului si trigliceridelor. Antioxidantii din frunzele de dafin permit organismului sa proceseze insulina eficient, ceea ce face aceasta planta o alegere buna pentru diabetici si persoanele cu rezistenta la insulina.

Ajuta digestia
Frunzele de dafin stimuleaza producerea de saliva si enzime digestive. Aceste enzime ajuta la descompunerea alimentelor, promovand astfel o digestie sanatoasa. Frunzele de dafin sunt cunoscute a fi de ajutor impotriva arsurilor la stomac si balonare.

Combate durerile articulare
Ulei esentia de dafin are proprietati anti-inflamatorii, stimuleaza circulatia sanguina, amelioreaza durerile in entorse, artrita, reumatism.

Decoct din frunze de dafin benefic articulatiilor

Hraneste pielea
Frunzele de dafin contin o serie de antioxidanti si compusi antiseptici, cum ar fi α-pinen, β-pinen, limonen, linalool, chavicol metil, neral, α-terpineol si chavicol. Acestea sunt benefice pielii. De asemenea, sunt bogate in vitamina C, care ajuta la prevenirea daunelor produse de radicalii liberi.

Vindeca ranile
Fitoterapia recomanda frunzele de dafin pentru proprietatile sale antifungice si anti-bacteriene, tratarea intepaturilor de insecte, a vanatailor si taieturilor.

Stimuleaza imunitatea
Frunzele de dafin sunt o sursa bogata de vitaminele A si C, precum si de zinc, trei elemente nutritive de mare importanta pentru un sistem imunitar puternic, sanatos. Vitamina C (77,5%), este, probabil, agentul antiviral si antibacterian cel mai puternic.

Trucuri de folosire a frunzelor de dafin pentru sanatate

Reduce acneea
Frunzele de dafin au mai multi compusi care sunt utili in tratarea acneei. Zdrobiti frunze de dafin si adaugati-le in apa. Se fierbe amestecul. Se strecoara si se aplica comprese pe fata.

Combate insomnia
Frunzele de dafin au un efect calmant, usor sedativ, care ajuta la inducerea somnului. Prin urmare, le puteti folosi pentru a trata insomnia.

http://sanatate.bzi.ro/