Latest News

.

miercuri, 23 martie 2016

Budinca de stevie și spanac !




Stevia contine tanini (inclusiv catecol), principii amare, rasini, rumicina, acid crisofanic si un ulei volatil complex, precum si glicozide, care nu sunt metabolizate de organismul uman, fiind astfel eliminate fara ca vreo calorie sa fie absorbita. Este bogata in fosfor, calciu, zinc, mangan, seleniu, magneziu, sodiu, fier, potasiu, vitamina A, vitamina C. Substantele active din stevie ii confira acesteia proprietati antibacteriene, antiseptice, antimicrobiene, antioxidante, antiglicemice si antihipertensive, purgative, depurative, laxative, astringete, colagoge.

Cura cu stevie pentru detoxifierea organismului si scaderea in greutate

Datorita continutului impresionant de vitamine, minerale (magneziu, zinc, potasiu, fier si calciu) si fitonutrienti, spanacul este benefic in toate etapele vietii. Contine coenzima Q10, un puternic antioxidant care sustine musculatura, chiar si pe cea din jurul inimii, sustinand o buna circulatie a sangelui si, implicit, o buna oxigenare a intregului organism.

Din stevie poti prepara salate simple sau in combinatie cu alte legume (leurda, ceapa verde, ridichi, rosii sau castraveti), ciorbe sau diferite mancaruri, cum ar fi orez cu stevie sau aceasta budinca cu stevie si spanac.

Cea mai buna mancare de stevie si loboda

Ingrediente:

Patru, cinci legaturi stevie

Doua cepe mai marisau 1 legatura de ceapa verde

o lingura ulei

patru oua

patrunjel

sare

Stevia se opareste (dupa ce a fost atent curatata), se scurge si se toaca marunt. Doua cepe mai mari se toaca solzisori se sareaza. Ceapa se amesteca cu stevia tocata. Se bat ca pentru omleta patru oua, ouale se adauga peste amestecul de ceapa si stevie care se condimenteaza cu patrunjel sau alte verdeturi. Toata compozitia se da la cuptor pentru 10-15 minute la foc potrivit. Budinca de stevie este gata de servit alaturi de preparate cu orez sau ca mic dejun rece dimineata. Reteta Budinca de stevie se poate face si cu spanac sau urzici in locul steviei.




http://sanatate.bzi.ro/