Latest News

.

marți, 1 martie 2016

Cele mai bune 10 benefici ale uleiului de menta !



Uleiul esential de menta nu ar trebui sa lipseasca din trusa medicala a unei familii deoarece ofera numeroase beneficii pentru diverse afectiuni. Acest ulei, despre care se spune ca doar o picatura echivaleaza 28 de cesti de ceai de menta, a fost folosit inca de acum un mileniu, fiind descoperit chiar si in piramidele egiptene. Iata cele mai bune utilizari ale uleiului esential de menta:

1. Alergie
Uleiul de menta are capacitatea de a calma inflamatia corpului care rezulta din raspunsul alergic. Se amesteca cu ulei de lavanda si ulei de lamaie, fiind un mijloc puternic de a va proteja de alergii sezoniere. Toate aceste trei uleiuri esentiale au efecte calmante si racoresc corpul.

Exista si alte uleiuri esentiale, care, de asemenea, pot ajuta la ameliorarea simptomelor alergiilor, inclusiv ulei de oregano, ulei de scortisoara, ulei de piper negru, ulei de arbore de ceai, ulei de chimen, ulei de cimbru si ulei de busuioc.

Uleiul de menta. 5 utilizari de top

2. Artrita
Uleiul de menta are puternice proprietati antiinflamatorii datorate mentolului, ceea ce il face ideal pentru tratarea durerii si a inflamatiei. Se combina ulei de menta cu un ulei purtator si se maseaza zonele afectate pentru a calma durerea.

3. Detoxifiere
Acest ulei functioneaza excelent pentru curatarea sistemului limfatic. De asemenea, ajuta la sustinerea vezicii biliare si calmeaza sistemul digestiv. Pur si simplu se adauga 1-2 picaturi de ulei de menta la o cana de apa si se bea de doua ori pe zi, pentru a elimina toxinele din organism.

4. Febra
Datorita efectului sau calmant, acesta poate fi aplicat pe talpi pentru racirea corpului si efectele calmante in timpul febrei. Nu folositi aceasta metoda pentru copiii sub 3 ani.

5. Durere de cap
Atunci cand suferi de o durere de cap, masazeaza o picatura de ulei de menta pe tample si frunte.

Cum sa folosim menta ca medicament

6. Curatarea tenului
Se amesteca 5 ml de ulei de menta diluat cu 2 linguri de castravete ras, 2 linguri de argila verde si folositi acest amestec ca o masca de fata. Lasati sa actioneze 10-15 minute, apoi clatiti cu apa calda. Aceasta masca va ajuta mai ales daca aveti tenul gras.

7. Infectii urinare
Datorita calitatilor antibacteriene, uleiul de menta poate fi de asemenea utilizat pentru tratamentul infectiilor tractului urinar.

8. Stres si anxietate
Uleiul de menta ajuta in caz de stres, anxietate si depresie. De asemenea, creste capacitatea de concentrare, stimuleaza gandirea. Cand te simti obosit, adauga cateva picaturi de ulei de menta in apa calda faceti o baie.

9. Ingrijirea dintilor
Aveti posibilitatea sa adaugati cateva picaturi de ulei de menta pe pasta de dinti. Previne si inlatura durerile dentare si respiratia urat mirositoare. Acest lucru se datoreaza proprietatilor sale puternice antiseptice, de aceea menta se adauga la numeroase paste de dinti.

10. Protectie insecte
Uleiul de menta actioneaza ca un repelent excelent pentru tantari, paianjeni si alte insecte. Se amesteca hamamelis cu cateva picaturi de ulei de menta, ulei de lemongrass, ulei de arbore de ceai si ulei de citronella intr-o sticla cu pulverizator. Se agita bine si se pulverizeaza de cate ori este necesar.



http://sanatate.bzi.ro/