Latest News

.

marți, 29 martie 2016

Salata pe care trebuie sa o manaci primavara !




Salata urmatoare este, probabil una dintre cele mai sanatoase combinatii pe care le puteti savura in timpul primaverii pentru a va incarca organisul cu energia necesara trecerii de la rece la cald.

Sfecla rosie este o sursa excelenta de antioxidanti si de nitrati naturali. Acestia din urma stimuleaza eliberarea oxidului nitric, cu rol de imbunatatire a circulatiei sanguine. Pe langa antioxidanti, sfecla rosie este extrem de bogata in vitamine importante pentru buna functionare a organismului. Printre ele, vitaminele A, C, E, B1, B2, B2, C, acid folic dar si fibre, magneziu, fier, cupru si fosfor. Si nu doar atat: sfecla rosie are cea mai mare cantitate de vitamina K continuta de o leguma.

Salata vesela care va ajuta sa slabiti si sa va detoxifiati organismul

Pentru salata, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 sfecla rosie

2 morcovi

1 mar

¼ radacina de telina

Spala coaja legumelor si a marului. Apoi curata-le pielita. Cand decojesti sfecla rosie, daca vrei sa nu te inrosesti pe maini, poti folosi niste manusi de latex subtire.

Da pe razatoarea mare sfecla rosie, marul, morcovul si telina. Pune-le pe toate intr-un bol mare. Le poti stropi cu un dressing simplu din ulei de masline si suc de lamaie, dupa care sa le asezonezi cu sare si piper.


http://sanatate.bzi.ro/