Latest News

.

joi, 21 aprilie 2016

Cum fierbem corect brocoli ?



Broccoli este o leguma esentiala pentru sanatate, deoarece a fost din nou numit de oamenii de stiinta drept un "superaliment". De ce a capatat acest apelativ si la ce ajuta el? Descopera singura daca merita sa-l introduci in alimentatia ta!

Oase puternice. Aceasta leguma contine in cantitati mari calciu si vitamina C, nutrienti importanti pentru sanatatea oaselor;

Sanatatea sistemului digestiv. Potrivit unui studiu, broccoli poate elimina Helicobacter pylori (H.pylori), si asta datorita continutului de sulforafan;

Prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Oamenii de stiinta au descoperit ca o dieta bazata pe broccoli, ceai, ceapa, mere (toate bogate in flavonoizi), reduce riscul cu 20% de dezvoltare a afectiunilor cardiovasculare;

intarirea sistemul imunitar.

A aparut pe piata broccoli modificat pentru a lupta mai bine impotriva cancerului

Nu numai ca este bogat in vitamina C, dar broccoli contine si betacaroten, zinc, seleniu si alte minerale care ajuta sistemul imunitar;

O sarcina sanatoasa. Broccoli contine si acid folic, o vitamina B, necesara pentru divizarea corespunzatoare a celulelor in sinteza ADN-ului. Cu un deficit de acid folic, celulele sistemului nervos al fatului nu se divid adecvat.

Acum ca te-ai lamurit de proprietatile sale, invata sa-l gatesti corect! Dar nu-l ocoli nici in stare cruda, deoarece astfel are toti nutrientii intacti si este delicios in salate, sucuri presate la rece si smoothie-uri.

Pentru a-si pastra culoarea si sa fie putin crocant, broccoli trebuie preparat intr-un alt mod decat scufundat in apa, chiar mai simplu si mai rapid! Iata care sunt sfaturile esentiale de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa fierbi broccoli corect:

1. Pune o cratita goala pe foc pentru a se incinge.

2. Toarna doar putina apa pe fundul ei pentru a favoriza formarea aburilor.

3. Arunca in cratiti floretele de broccoli si cotorul curatat de coaja fibroasa.

4. Asezoneaza broccoli cu sare, piper negru si ulei de masline extravirgin.

5. Pune capacul peste cratita si lasa la fiert aproximativ 3 minute, pana cand broccoli este patruns, dar inca crocant. Apoi mai lasa-l inca un minut fara capac.

Bineinteles ca pentru a obtine florete de broccoli fierte corect poti sa folosesti in aparatele de preparat la aburi sau o sita speciala pentru prepararea la aburi, insa metoda prezentata mai sus nu necesita ustensile speciale si este cea mai simpla.

Germenii de broccoli previn cancerul gastric cauzat de Helicobacter pylori


http://sanatate.bzi.ro/