Latest News

.

duminică, 29 mai 2016

Conopida la cuptor ,reteta perfecta





Conopida se gateste repede. Cand o faci la cuptor, e bine sa nu o lasi foarte mult, ca sa nu se inmoaie prea tare. Floretele de conopida trebuie sa se rumeneasca putin, dar sa aiba o textura ferma. O poti consuma calda, la cina, cu oua posate sau un sos de smantana. Daca iti mai ramane ceva, ia-o a doua zi la pachet, pentru pranzul de la birou.

Ingrediente:

1 conopida

2 morcovi medii

1 ceapa alba

5 catei de usturoi

1/3 cana seminte de pin

1 lingura boia de ardei (dulce sau picante, in functie de preferinte)

1/4 cana ulei de masline

1 lingurita seminte de chimen

Sare de mare

Piper

1/3 cana patrunjel

1 lamaie

Oua (optional)

Tocana de conopida cu ardei la tigaie, un deliciu culinar estival

Curata conopida de frunze si spal-o putin sub jet de apa rece. Apoi, rupe florete mici de conopida. Coace semintele de chimen si rasneste-le fin. Taie in doua, pe lungime, usturoiul.

Pune intr-o tava hartie de copt. Apoi, pune in ea conopida si usturoiul, uleiul de masline, sare, piper proaspat rasnit, semintele de chimen si boiaua. Amesteca toate ingredientele.

Pune conopida la cuptor, dupa ce l-ai preincalzit. Ar trebui sa dureze intre sapte si zece minute, pana cand conopida la cuptor incepe sa se rumeneasca.

Intre timp, taie julien ceapa si da morcovii pe razatoarea cea mare. Toaca fin patrunjelul si coace usor semintele de pin.

Scoate conopida din cuptor si adauga ceapa. Baga din nou conopida la cuptor, pentru inca trei – cinci minute. Nu trebuie sa o lasi foarte mult, pentru ca nu trebuie sa fie prea moale.

Scoate din nou conopida si presara peste ea morcovii razuiti, semintele de pin si patrunjelul proaspat.

Inainte sa servesti conopida la cuptor, stoarce zeama de lamaie peste fiecare portie. Daca vrei mai mult, poti sa servesti conopida la cuptor cu oua posate.

Sucul de conopida vindeca ulcerul duodenal, constipatia si previne cancerul

sursa: andreearaicu.ro