Latest News

.

duminică, 22 mai 2016

Nucul te scapa de dureri articulare






 Frunzele de nuc actioneaza contra toxinelor si a bacteriilor, vindeca micozele pielii, infectiile gastro-intestinale, dezinfecteaza tractul urinar si reduce inflamatiile fiind utile in reumatism sau alte dureri articulare. Iata doua retete naturiste pentru reumatism:

1. Se culeg frunze de nuc, se rup in fasii si se stropesc cu tuica de prune, de 35-40 de grade (asa cum se stropesc rufele inainte de-a fi calcate). Se aplica un strat gros de frunze, pe locul dureros - o suprafata de circa 10 cm,  apoi se badijoneaza cu o folie de plastic cat mai strans si se leaga deasupra cu fasa elastica. Operatia se face seara inainte de culcare, tratamentul mentinandu-se pana dimineata. Se fac circa 3-4 sedinte.

Proprietatile terapeutice ale frunzelor de nuc

2. Se sapa o groapa la radacina unui nuc si se taie un fragment dintr-o ramificatie a ei mai subtire (sa aiba diametrul de circa 5-10 mm). Se spala de pamant si se introduce intr-o sticla de trei sferturi cu ulei de floarea-soarelui sau masline. Se sigileaza bine sticla cu dop de pluta si ceara, apoi se ingroapa in pamant, astfel ca lumina sa nu patrunda. Operatia se face toamna, inainte de a cadea frunzele, iar sticla se scoate iarna, prin luna ianuarie, cand pamantul ingheata. Cu acest ulei se ung partile anchilozate sau dureroase.

http://sanatate.bzi.ro/