Latest News

.

sâmbătă, 7 mai 2016

Prajitura rapida si buna



Ingrediente:

Pentru aluat:
40 gr unt nesarat, la temperatura camerei
cca 150 gr zahar
1 ou mare
cca 50 ml lapte integral
1/4 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita crema de tartar
cca 350 gr faina alba

Pentru strat:
cca 50 gr sirop de porumb
cca 50 gr smantana semi-degresata
1 lingura extract de vanilie
cca 60 gr unt nesarat, la temperatura camerei
230 gr zahar
1 ou mare
1/4 lingurite sare
230 gr faina alba

Pentru decor:
2 linguri zahar
1 lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius si tapeteaza o tava cu hartie pergament.

Aluat:
Amesteca faina cu crema de tartar, sarea si bicarbonatul de sodiu. Mixeaza untul cu zaharul la viteza mare. Dupa ce obtii o crema spumoasa, pune oul. Omogenizeaza. Adauga mixul cu faina treptat, alternand cu laptele. Toarna compozitia in tava.

Strat:
Mixeaza siropul de porumb cu vanilia si smantana. Separat mixeaza untul cu zaharul. Adauga oul, apoi sarea, faina (alternand cu mixul cu smantana). Toarna peste baza din tava.

 Decor:
 Amesteca bine cele doua ingrediente si presara-le peste prajitura. Baga tava in cuptor pentru 25-30 de minute.

 Inainte de servire, lasa la racit.




http://culinar.bzi.ro/