Latest News

.

luni, 20 iunie 2016

Ce se întampla daca aplici gel de aloie vera în jurul ochilor



Aloe vera ramane unul dintre cele mai populare remedii naturale pentru diferite afectiuni ale pielii si un ajutor de nadejde in lupta cu ridurile. Daca pielea ti-e uscata, poti folosi cu incredere aceasta planta, care hidrateaza perfect. "Aloe vera faciliteaza penetrarea si absorbtia nutrientilor si a apei prin straturile pielii si, gratie polizaharidelor, construieste un fel de bariera care impiedica apa sa iasa la suprafata", scrie Oltea Mutulescu, in ghidul "Aloe-vera. Planta celor 1000 de miracole".

Gelul de aloe vera accelereaza procesul de producere a colagenului, restabileste echilibrul PH-ului si reda elasticitatea pielii si previne aparitia ridurilor si a liniilor fine. Persoanele care au probleme din cauza ridurilor pot folosi o crema hidratanta pe baza de aloe sau pot aplica in zona ochilor, de cateva ori pe saptamana, gelul extras de la o frunza.

Cum iti faci acasa propriul gel de aloe vera

Gelul pe baza de aloe vera este recomandat ca tratament adjuvant si persoanelor care au acnee. "Planta ajuta la mentinerea porilor deschisi si da stralucire pielii, deoarece activitatea enzimelor pe care le contine face sa se intensifice circulatia sangelui. De asemenea, aminoacizii prezenti in gel ajuta la cresterea noilor celule. In completare, aloe vera furnizeaza pielii un strat protector, care intarzie inmultirea bacteriilor si a ciupercilor daunatoare. Proprietatile astringente ale gelului contracareaza infectia acneica si vindeca micile rani de la cosuri, fara sa lase urme", explica Oltea Mutulescu.

Cum folosesti gelul de aloe vera pentru a scapa de cearcane

http://sanatate.bzi.ro/