Latest News

.

marți, 21 iunie 2016

Vișinata ,O rețeta simpla pentru a pregati o bautura de calitate


Ingrediente:

6 kg visine
2.5 kg zahar
1 litru alcool dublu rafinat (cu cat mai multe grade; daca se poate, peste 70)

Mod de preparare:

1. Pune visinele spalate si zaharul intr-o damigeana. Ai grija ca aceasta sa nu aiba vreun miros ciudat (asta, bineinteles, in cazul in care ai folosit-o si pentru altceva). Daca damigeana e noua, spal-o cu detergent de vase lichid, dupare care clateste-o bine.
2. Acopera gura la damigeana cu o panza sau cu tifon si pune-o undeva unde este cald, chiar si afara, la soare. Tifonul va tine la distanta mustele si va permite aerului sa patrunda.
3. Dupa perioada de macerare, care e de vreo 10 zile, pune alcoolul peste fructe si infileteaza capacul. De data aceasta, macerarea dureaza mult mai mult. Unele persoane tin sa fie de 2 luni si ceva, aproape 3.
4. Strecoara visinata si pune-o in sticle de sticla, la intuneric si intr-un loc mai racoros. Infileteaza bine capacele sticlelor.

Sfaturi pentru a obtine cea mai buna visinata:
- NU folosi PET-uri. Altfel, visinata va avea gust de plastic;
- nu pune orice fel de alcool peste visine. Daca nu ai alcool dublu rafinat, cumpara votca de calitate;
- daca vrei ca visinata sa fie mai aromata, lasa fructele cu tot cu samburi.


http://culinar.bzi.ro/