Latest News

.

joi, 22 septembrie 2016

Gogoșari umpluți



Ingrediente
gogosari rosii
varza rosie
morcov ras
telina
ulei
conopida
Pentru saramura (la 5 kg gogosari):

2 l apa
1 l otet
400 g zahar
200 g sare
condimente pentru muraturi (piper, usturoi, foi de dafin)
pikant fix
Mod de preparare
Se aleg gogosari rosii, sanatosi, se decupeaza cotorul si se spala de seminte.

Se pregateste compozitia pentru umplut formata din varza rosie taiata fideluta, morcov ras si telina rasa. Se amesteca cu putin ulei, dupa care se umplu gogosarii cam 3 sferturi.

Pentru capac am folosit o floricica de conopida ca sa nu iasa compozitia. Se pot folosi si rondele de morcovi sau se pot umple gogosarii doar cu flori de conopida.

Se asaza in borcane cu felii si tije de telina, conopida, peste care se toarna saramura, care se prepara astfel: se amesteca toate ingredientele si se da saramura in clocot impreuna cu 1 sau 2 plicuri de pikant fix (ajuta sa nu se faca floare).

Borcanele se capacesc si dupa ce se racesc se asaza in camara.

Pofta buna!
http://www.retetepentrutine.ro/