Latest News

.

marți, 3 octombrie 2017

Rulada de porc cu struguri



TIMPI DE PREPARARE

 Timp de preparare: 40 min
 Timp de gatire: 80-100 min
 Gata in: 2 ore, 0 min
INGREDIENTE

 1 kg mușchi de porc
 1 ciorchine struguri
 3-4 linguri pesmet
 50 g unt
 piper negru și roșu
 cimbru verde și uscat
 sare grunjoasă
 2-3 cepe roșii
 100 ml ulei de floarea-soarelui
 1 lingurita boia dulce
 1 lingura miere
 200 ml vin demidulce
PREPARARE

1. Se curăţă muşchiul de porc de pieliţe şi se trece printr-un jet de apă. Se desface uşor cu un cuţit foarte bine ascuţit, astfel încât să se poată umple. Se condimentează cu sare şi piper pe toată suprafaţa şi se lasă câteva minute la rece, acoperit cu o folie de plastic.
2. Se pregăteşte umplutura. Se pune pesmetul într-un bol şi se amestecă cu untul moale. În pastă, se adaugă boabele de struguri şi sarea grunjoasă.
3. Se scoate muşchiul de porc, se presară pe toată suprafaţa umplutura şi se rulează foarte strâns. Se prinde la capete cu scobitori şi se aranjează într-o tavă termorezistentă. Se curăţă între timp ceapa roşie, se spală şi se toacă mărunt.
4. Ceapa se rumeneşte în ulei, se adaugă miere, boia dulce, vin şi cimbru verde şi uscat. Compoziţia aceasta se toarnă pe toată suprafaţa muşchiului şi se introduce tava în cuptorul încins. Se lasă la 120° C şi, după ce s-a rumenit, se scoate şi se feliază. Se serveşte cu garnitură de orez sau de legume.TIMPI DE PREPARARE

 Timp de preparare: 40 min
 Timp de gatire: 80-100 min
 Gata in: 2 ore, 0 min
INGREDIENTE

 1 kg mușchi de porc
 1 ciorchine struguri
 3-4 linguri pesmet
 50 g unt
 piper negru și roșu
 cimbru verde și uscat
 sare grunjoasă
 2-3 cepe roșii
 100 ml ulei de floarea-soarelui
 1 lingurita boia dulce
 1 lingura miere
 200 ml vin demidulce
PREPARARE

1. Se curăţă muşchiul de porc de pieliţe şi se trece printr-un jet de apă. Se desface uşor cu un cuţit foarte bine ascuţit, astfel încât să se poată umple. Se condimentează cu sare şi piper pe toată suprafaţa şi se lasă câteva minute la rece, acoperit cu o folie de plastic.
2. Se pregăteşte umplutura. Se pune pesmetul într-un bol şi se amestecă cu untul moale. În pastă, se adaugă boabele de struguri şi sarea grunjoasă.
3. Se scoate muşchiul de porc, se presară pe toată suprafaţa umplutura şi se rulează foarte strâns. Se prinde la capete cu scobitori şi se aranjează într-o tavă termorezistentă. Se curăţă între timp ceapa roşie, se spală şi se toacă mărunt.
4. Ceapa se rumeneşte în ulei, se adaugă miere, boia dulce, vin şi cimbru verde şi uscat. Compoziţia aceasta se toarnă pe toată suprafaţa muşchiului şi se introduce tava în cuptorul încins. Se lasă la 120° C şi, după ce s-a rumenit, se scoate şi se feliază. Se serveşte cu garnitură de orez sau de legume.